Grecia - Thassos - Limenaria Grecia - Thassos - Potos Grecia - Thassos - Limenaria Grecia - Thassos - Potos
Thassos.ro » Distractie şi relaxare

Shopping in insula Thassos

Dacă iubeşti shoppingul, vacanţa în Thassos poate fi un real desfâu. În centrul insulei, găseşti o mulţime de magazine, iar pe marginea drumurilor sunt zeci de comercianţi care te îmbie cu dulceţuri, uleiuri de măsline aromat şi, în unele zone, miere de albine. Când vine vorba de shopping „intensiv”, nebunia are loc în Limenas şi Limenaria, cele două mari zone turistice ale insulei, unde găseşti o mulţime de magazine tradiţionale, dar şi magazine cu brand-uri internaţionale. Odată ajuns acolo, poţi cumpăra condimente naturale, sticluţe cu uleiuri de măsline aromate, ceramică din lut, miere sau picturi care să ilustreze cultura şi piesajele insulei.

În Limenas (Thassos Town) bazarul se întinde paralel cu portul, având o alee principală şi mai multe străduţe lăturalnice. Materialele principale din care sunt confecţionate suvenirurile sunt lemn de pin, lemn de măslin, piatră, sticlă, metal, marmură şi scoici. Nu lipseşte băutura tradiţională „uzo”, îmbuteliată în sticle cu forme atractive şi nici măslinele, de toate tipurile. În apropiere mai este un talcioc, în care se comercializează îmbrăcăminte, dulceţuri şi diferite conserve şi compoturi tradiţionale, un magazin de bijuterii şi mai multe cafenele, baruri şi restaurante.

Şi Limenaria este bogat în magazine cu suveniruri în care găseşti accesorii, bijuterii din pietre preţioase sau semipreţioase, precum chihlimbar, ametist, jad, smarald sau aur şi argint, şi multe alte produse locale. În oraş, găseşti câteva mini-marketuri, iar pe şoseaua de centură a oraşului sunt două super-marketuri, de unde poţi cumpăra preparate tradiţionale precum brânză feta sau ulei de măsline. Dacă, însă, preferi să simţi gustul cu adevărat grecesc, cumpără produse alimentare, precum măsline, ulei de măsline, bomboane sau dulceţuri de la localnici. Vei întâlni, adesea, oameni care vând produse făcute în casă la marginea drumului.

O atracţie turistică renumită este fabrica de bijuterii Iris Gold din Limenaria, un producator important pentru Grecia. Majoritatea programelor pentru turişti au învedere şi o oprire la această fabrică de bijuterii, de unde poţi achiziţiona rame foto, ceasuri, bijuerii şi poţi vedea procesul de prelucrare al aurului şi al argintului, pentru confecţionarea bijuteriilor.

Găseşti magazine cu produse tradiţionale (mierea, măslinele, vinul şi brânza de capră) pe toată insula. Ele sunt deschise luni, miercuri şi sâmbătă între orele 09:00-15:00, iar marţi şi joi între 09:00-20:00. Magazinele destinate turiştilor (cu suveniruri şi alte produse locale, frumos împachetate) sunt deschise toată săptămâna între 09:00 şi 22:00.


Rute călătorie

Rute călătorie Bucuresti-Thassos