Grecia - Thassos - Limenaria Grecia - Thassos - Potos Grecia - Thassos - Limenaria Grecia - Thassos - Potos
Thassos.ro » Informatii utile

Transport pe insula Thassos

Poţi vizita Insula Thassos cu propriul vehicul, cu taxiul sau cu autobuzele KTEL. Autobuzul este o alegere bună, pentru că nu există riscul să te încurci şi poţi vizita aproape toate zonele turistice din Insula Thassos.

Rutele autobuzelor se găsesc pe diverse chioșcuri din localităţile insulei, iar intervalul orar în care circulă autobuzele este 06:00 - 19.30 sau 20.00. Dacă ai pierdut ultimul autobuz, stai fără grijă. Există taxiuri pe toate drumurile principale ale insulei, iar tarifele nu sunt deloc mari.

Maşina personală

În Thassos există un drum principal, de aproximativ 100 km, care înconjoară insula şi pe care îl poţi străbate în aproximativ două ore. În timpul sezonului turistic, poţi îmbina plimbarea în jurul insulei cu explorarea plajelor intime şi a satelor tradiţionale, foarte puţin populate cu turişti. Drumul are două benzi, câte una pentru fiecare direcţie. Trebuie să aveţi grijă în partea estică a insulei deoarece sunt multe curbe, iar şoseaua este mai îngustă decât în celelalte zone.

Autobuzele KTEL

Transportul în comun (KTEL) este curat şi circulă la intervale orare regulate. Primele autobuze vin la 6:00, iar ultimele sunt la 19.30 sau 20.00, în funcţie de rută. Există numeroase rute care îţi oferă o plimbare de-a lungul plajelor principale, iar altele te duc fix în centrele straţiunilor turistice.

Astfel, dacă nu vrei să vizitezi plajele intime sau satele tradiţionale ale insulei, transportul în comun este cea mai ieftină şi simplă variantă. Programele multor autobuze se găsesc pe diverse chioșcuri din jurul insulei, în staţii sau îi poţi întreba chiar pe şoferi. Sunt foarte prietenoşi cu turiştii.

Taxi

Serviciile de taxi din Thassos sunt prompte şi sigure, ideale dacă vrei să ajungi rapid în locaţii din apropierea hotelului. Cele mai multe taxiuri se găsesc pe drumurile principale şi în zonele populate cu turişti. Astfel, dacă vrei să mergi într-o locaţie îndepărtată, ia numărul şoferului de taxi, pentru a-ţi asigura transportul înapoi.

Bărci Taxi

Pentru o plimbare relaxantă pe mare, către plajele izolate, la care nu poţi ajunge cu maşina, alege bărcile taxi. Le găseşti în porturile din Limenas şi Limenaria. Taxa de transport nu este mare, aşa că ia-ţi costumul de baie, camera foto şi bucură-te de tur. Este una dintre experienţele memorabile pe care le poţi trăi în timpul unei vacanţe în Insula Thassos.


Rute călătorie

Rute călătorie Bucuresti-Thassos